Orchard Orchard Orchard Orchard
Cloud Cloud Cloud Cloud Cloud Cloud Cloud
Opakowanie Jugo - czerwone jablka
Opakowanie Jugo - czerwone jablka
Jablon

Tradycja upraw jabłoni w Polsce datowana jest na XVI w. Na przestrzeni wieków wykształciła się niezbędna infrastruktura potrzebna do profesjonalnej produkcji jabłek. Długa historia upraw tego owocu w regionie grójeckim spowodowała wytworzenie wyjątkowego w smaku owocu, którego istnienie potwierdzają liczne zapisy duchownych i uczonych.

Będąc dumnym z wyjątkowego dziedzictwa naszej ziemi stworzyliśmy recepturę soku Magdalene opartą wyłącznie o odmiany jabłek pochodzących z tego regionu. Wyróżnia je pełne wybarwienie, wyższa kwasowość oraz większa ilość antyoksydantów. To właśnie stanowi o unikalnym smaku i walorach zdrowotnych soku marki Magdalene.

Sok Magdalene na nowo definiuje podejście do wytworzenia soku jabłkowego. Nasz proces produkcji zakłada bezpośrednie wyciskanie całych jabłek bez dodawania koncentratu, cukru oraz wody. Jedyną ingerencją w doskonałość natury jest zastosowany proces pasteryzacji w niskiej temperaturze, w konsekwencji którego sok Magdalene zachowuje wszystkie wartości odżywcze i smakowe.

Sok Magdalene naszym zdaniem w pełni obrazuje filozofię marki i samego produktu – 100% naturalnego soku jabłkowego i nic więcej.

Proces technologiczny Proces technologiczny

Wyselekcjonowane odmiany jabłek poddajemy procesowi czyszczenia mechanicznego przy użyciu krystalicznie czystej wody i wysokiego ciśnienia. Proces ten zapewnia oczyszczenie surowca z wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń.

Oczyszczone jabłka przechodzą wnikliwy proces sortowania w celu zachowania najwyższej jakości soku. Do produkcji naszego soku nie wykorzystujemy jabłek przeznaczonych do przemysłu przetwórczego.

Wyselekcjonowane jabłka poddajemy procesowi rozdrobnienia dzięki czemu w optymalny sposób wyciskamy zawarty w owocach sok.

Rozdrobnione jabłka transportujemy do pras wysokociśnieniowych, dzięki którym pozyskujemy naturalny sok bogaty w składniki odżywcze i wyśmienity smak.

W procesie filtracji pozbywamy się wszelkich niepożądanych cząstek stałych uzyskując naturalnie mętny sok jabłkowy. Nie znamy słów „klarowanie” lub „obróbka enzymatyczna” używanych w czasie produkcji standardowego soku z koncentratu.

W celu zachowania świeżości w dłuższym okresie poddajemy nasz sok jedynie procesowi pasteryzacji w niskich temperaturach dzięki czemu zachowuje on wszystkie wartości odżywcze i wyjątkowy smak grójeckich jabłek.

Po zakończeniu procesu pasteryzacji sok jabłkowy zamieniamy w unikalny sok marki Magdalene pakowany w systemie bag-in-box. Sok trafia do hermetycznego worka polimerowego ze specjalnym kranikiem, który zapewnia świeżość produktu po otwarciu do 14 dni a na półce sklepowej do 8 miesięcy. Całość naszego wysiłku zwieńczona jest atrakcyjnym opakowaniem kartonowym.

Opakowania soku marki Magdalene transportujemy do wielkopowierzchniowej chłodni w celu optymalnego przechowywania produktu do momentu pojawienia się na półce w Twoim sklepie.

Naturalny sok jabłkowy (NFC*) marki Magdalene

Sok marki Magdalene jest sokiem klasy PREMIUM wyciskany z dojrzałych, wybranych odmian polskich jabłek z regionu grójeckiego (36 jabłek = 3L soku) bez dodatku koncentratu, wody i cukru, bez obróbki enzymatycznej i klarowania. W rezultacie otrzymujemy naturalny sok poddany jedynie procesowi pasteryzacji w niskiej temperaturze, która zachowuje bogaty aromat, naturalną barwę produktu.

Starannie stworzona kompozycja smakowa i najwyższa jakość produktu stanowi najlepszą wizytówkę marki Magdalene.

* Not From Concentrate / Nie z koncentratu

Sok Magdalene pakowany jest w systemie bag-in-box (hermetyczny woreczek polimerowy z kranikiem w opakowaniu kartonowym), o pojemnościach 3l pozwalający na zachowanie świeżości produktu po otwarciu do 14 dni, a na półce sklepowej do 8 miesięcy.

Wizualizacja opakowania

Sok Magdalene oferuje dwa warianty produktowe soku jabłkowego 100%:

sok z czerwonych jabłek (smak słodkawy)

Opakowanie 

sok z zielonych jabłek (smak kwaskowy)

 

Sok Magdalene w porównaniu z tradycyjnymi sokami (z koncentratu) odróżnia się przede wszystkim walorami odżywczymi i zdrowotnymi. Zachowane pektyny i polifenole obniżają poziom cholesterolu we krwi.

Jabłko jest  wspaniałym źródłem zdrowia i niezbędnych składników odżywczych każdego dnia.

Zawiera witaminę C, beta karoten, żelazo, potas oraz znaczną zawartość minerałów, pektyny i kwasu jabłkowego.

Składniki zawarte w jabłku powodują niższe stężenie cholesterolu we krwi, zmniejszenie ryzyka choroby niedokrwiennej serca, udaru, raka prostaty, cukrzycy i astmy.

Okazuje się, że kolor jabłka ma również znaczenie:

  • zielone jabłko wzmacnia kości i zęby, dba o dobry wzrok oraz wspiera działanie antyrakowe
  • czerwone jabłko wpływa pozytywnie na zdrowie serca, utrzymanie dobrej pamięci i pomaga zachować zdrowie układu moczowego

Pamiętajmy o tym wypijając szklankę naturalnego soku Magdalene, bezpośrednio wyciskanego z wyselekcjonowanych odmian polskich jabłek.

Sok Magdalene to wyjątkowy smak i zdrowie dla Ciebie każdego dnia.

E.C.O. Dystrybucja Sp. z o.o.
Rębowola 55A
05-622 Belsk Duży
Polska

T: +48 48 664 04 05
M: +48 664 434 994
@: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Przejdź do strony firmowej

Polaroid